BSV Limburgia

Eén prima helft, twee prachtige doelpunten, drie terechte punten !

BSV Limburgia heeft in de uitwedstrijd tegen Susteren de maximale buit binnengehaald. Na 90 minuten stond een terechte 0-2 overwinning op het scorebord.

Uitermate geconcentreerd, strakke koppies, veel en langdurig balbezit, precisie in de passing, bewegen zonder bal: alle ingrediënten leken weer aanwezig. In de eerste minuten van de wedstrijd was al snel duidelijk dat de spelers iets goed wilden maken ten opzichte van vorige week.

Toch kwam de openingstreffer na 9 minuten letterlijk en figuurlijk uit de lucht vallen. Een voorzet-op-maat van de mee opgekomen Miklo van den Boogaart werd, volstrekt onhoudbaar voor de Susteren-doelman, hard en zuiver in de kruising gekopt door Finn Derksen (0-1).

BSV Limburgia bepaalde ook daarna het spelbeeld en kwam meerdere malen gevaarlijk voor het Susteren-doel. De aanvalslinie van de thuisclub lag grotendeels aan de spreekwoordelijke ketting en de zeldzame uitbraken van Susteren leverden geen noemenswaardige kansen op.

Al in de 23e minuut volgende het tweede hoogtepunt van deze middag. Marwan Bahaali, opkomend vanaf de middenlijn, passeerde, weliswaar met enig fortuin, liefst vier Susteren-spelers op rij, en ronde grandioos af (0-2).

Het enige wapenfeit van Susteren in de hele wedstrijd volgde net voor rust. Invaller Tom Houps zag zijn schot echter net over de kruising gaan.

In de tweede helft was het niveau van de wedstrijd een stuk minder. BSV Limburgia hield grotendeels de controle over de wedstrijd maar was aanvallend niet meer in staat om de score een nog positiever aanzien te geven. Susteren zette sporadisch aan maar miste de overtuiging om de BSV Limburgia-verdedigers te verrassen. De grootste kans in de blessuretijd was overigens voor de geheel vrijstaande Marwan Bahaali die zijn kopbal in de handen van Susteren-doelman Dylan Creemers zag belanden. De eerste overwinning van het seizoen was even later een feit.

Met 3 punten tegen een, vooraf, als zwaar bestempelde tegenstander, vindt het team van trainer Jan van Dijk, weer aansluiting bij de brede middenmoot in de eerste klasse en mag men uitkijken naar de sportieve ontmoeting tegen De Ster dat tot dusver, in twee ontmoetingen, één puntje meer heeft vergaard.

Tot slot willen wij, in “de week van de scheidsrechter” (van 30 september tot en met 8 oktober) leidsman René Meijers, even benoemen. Langs deze weg willen we hem nogmaals dank zeggen voor zijn authentieke wijze van arbitrage en zijn jarenlange waardevolle inzet als scheidsrechter op de Nederlandse voetbalvelden.