BSV Limburgia

Het komt kennelijk steeds vaker  voor dat we tijdens een wedstrijd of training plotseling overvallen worden door veranderende weersomstandigheden met onweer, bliksem en hevige regenval tot gevolg.

Uit oogpunt van de veiligheid van alle kaderleden en spelers heeft ons Bestuur daarom het volgende besluit genomen:
– in geval van weersomstandigheden die gepaard gaan met bliksem wordt, ongeacht de duur tussen de bliksemflitsen en de daaropvolgende donderslag(en), de training, per direct stilgelegd;
– de trainer/leider geeft alle spelers vervolgens het sein om het speelveld onmiddellijk te verlaten en naar  kleedlokaal of kantine te gaan;
– in het geval de weersomstandigheden dat zouden toelaten, geeft diezelfde trainer/leider aan of de training weer hervat wordt dan wel (afhankelijk van de nog beschikbare trainingsduur) definitief beëindigd wordt.
 
Hetzelfde geldt overigens voor alle vriendschappelijke- en/of oefenwedstrijden op het eigen complex. In dat geval beslist de eigen scheidsrechter.
 
Voor wedstrijden in KNVB-verband beslist de scheidsrechter. Op dit moment hanteert de KNVB de regel dat de wedstrijd wordt stilgelegd indien er minder dan 10 seconden is tussen bliksem en donderslag. 
 
Onze vereniging wijkt daar, in ieders belang, dus iets vanaf.
 
Bestuur BSV Limburgia.
Tags:

Deel dit bericht :

Programma

Scroll naar boven