BSV Limburgia

Na een nagenoeg vlekkeloze voorbereiding met 8 overwinningen in evenzoveel wedstrijden alsmede plaatsing voor de volgende ronde in de districtsbeker eindigde de eerste competitiewedstrijd tegen promovendus SHH uit Herten in een teleurstellende 1-2 thuisnederlaag.

Na een verdiende 1-0 voorsprong na 13 minuten (doelpunt Finn Derksen), namen de bezoekers in toenemende mate het initiatief. Doelman Randy van Haaren, daarbij geholpen door zijn verdedigers, weigerde echter bij meerdere inzetten te capituleren. Desondanks had ook BSV Limburgia nog enkele goede mogelijkheden om de score voor de pauze een beter aanzien te geven.

In de tweede helft een volledig ander spelbeeld. SHH ging nadrukkelijker op zoek naar de aanluitingstreffer hetgeen al snel (in de 49e minuut) resulteerde in een tegentreffer van Reno Kochanowski (1-1).

Ondanks het feit dat het spel van BSV Limburgia gaandeweg die tweede helft slordiger werd, waardoor passes niet aankwamen en veelvuldig balverlies werd geleden, bleef de stand lang in evenwicht.

Met nog een klein kwartier te spelen kwamen de Hertenaren, na een terecht toegekende strafschop, via invaller Sten Kochanowski op 1-2.

Mede door goed keeperswerk van de jonge vervangend SHH-doelman Kenneth Hutting leverde het slotoffensief van BSV Limburgia niks meer op. Daarnaast werd een strafschop, wegens hands van een SHH-verdediger in de eigen zestien, door scheidsrechter Ulijn om onbegrijpelijke redenen weggewuifd.

Na dit eerste verlies wacht volgende week de sportieve revanche bij Sportclub Susteren dat de ontmoeting bij Someren met 0-3 wist te winnen.