BSV Limburgia

BSV Limburgia heeft de vroegtijdige “topper” bij Chevremont jammerlijk verloren. Ondanks het feit dat men een sterk eerste kwart van de wedstrijd speelde, bleek de koploper uit Kerkrade in het verdere verloop van de wedstrijd te sterk. Mede omdat twee BSV Limburgia-spelers het speelveld met een dubbele boeking moesten verlaten, lukte het niet de vóór rust opgelopen achterstand in de tweede 45 minuten goed te maken. De 4-2 nederlaag betekende het tweede verlies in deze nog prille competitie. Vriend en vijand zullen het er na de wedstrijd ongetwijfeld over eens zijn geweest dat scheidsrechter Wouter Velings deze “zondag in het zuiden” absoluut niet de beste wedstrijd uit zijn loopbaan zal hebben gefloten.

BSV Limburgia begon de wedstrijd furieus hetgeen al na 8 minuten resulteerde in een prima uitgespeelde openingstreffer van Marwan Bahaali (0-1). Nauwelijks een minuut later had Senne Thijssen zelfs voor een tweede treffer kunnen zorgen. Zijn schuiver werd echter ternauwernood door Chevremont-goalie Twan Roex onschadelijk gemaakt.

Geheel tegen de verhouding in scoorde de geheel vrijstaande Tim Blättler in de 13e minuut de gelijkmaker. Zijn kopbal bij de tweede paal betekende de 1-1. BSV Limburgia herpakte zich daarna al vrij snel en kwam in de 19e minuut, na goed doorzetten en een daaropvolgend geplaatst schot in de rechterbenedenhoek van Marwan Bahaali, opnieuw op voorsprong (1-2).

In de 24e minuut bracht Tim Blättler de Kerkradenaren wederom langszij. Zijn strafschop, na een overtreding van BSV Limburgia-doelman Jurrandy van Dijk en een daaraan voorafgegane foutieve terugspeelbal, bracht beide partijen andermaal in evenwicht (2-2).

Niet veel later was het Tim Blättler die zijn derde treffer van de middag scoorde. Na een overtreding op de rand van het strafschopgebied werd de aan de thuisclub toegekende vrije trap, langs de muur en volstrekt onhoudbaar voor Jurrandy van Dijk, vlekkeloos binnengeschoten waarmee de thuisclub voor het eerst de leiding in de wedstrijd nam (3-2).

Dat scheidsrechter Velings tot op dat moment een minder-gelukkige wedstrijd floot, werd, mede onder invloed van de gelijke stand, nog enigszins geaccepteerd. Dat hij, in de laatste minuut van de eerste helft, het terechte vlagsignaal voor buitenspel van de assistent-scheidsrechter negeerde en in plaats daarvan een vrije trap op 16 meter voor het doel toekende aan Chevremont, werd, vooral bij de aanhang van de thuisclub, als een vroegtijdige Sinterklaas-surprise gezien. Dat diezelfde scheidsrechter niet de moeite nam om met de assistent-scheidsrechter in gesprek te gaan en bij zijn incorrecte beslissing bleef, wekte alom verbazing. Het door de scheidsrechter aangeboden Sinterklaas-kado werd, onder luid gejuich bij alles-en-iedereen wat Chevremont was, even later daadwerkelijk uitgepakt. De aansluitende vrije trap van Chevremont-aanvaller Calvin Römer, was bijna een kopie van de eerdere treffer van zijn doeltreffende collega-aanvaller. De vierde treffer van Chevremont betekende dat beide ploegen even later met een 4-2 ruststand de kleedkamers mochten opzoeken.

In de tweede helft waren de doelpogingen redelijk gelijk over beide ploegen verdeeld. De thuisclub miste twee goede scoringskansen terwijl bij BSV Limburgia, zowel de lat als ander onfortuin, een derde treffer in de weg stonden. De ruststand bleek daarmee tevens de eindstand.

Dat drie spelers, waaronder aan BSV Limburgia-zijde Marwan Bahaali en Jasper Wijnen, in die tweede helft vroegtijdig het speelveld moesten verlaten, maakte de zondagmiddag er allesbehalve vrolijker op. Terwijl de tweede gele kaart en de daaropvolgende veldverwijzing voor Marwan Bahaali nog enigszins te verdedigen was, bleek dat de tweede gele kaart voor verdediger Jasper Wijnen overduidelijk onder invloed van het luidruchtige publiek in de betreffende hoek, werd genomen. Of zoals iemand het ná de wedstrijd misschien nog het beste verwoordde: “jammer voor jullie, maar we zullen het er toch écht mee moeten doen….”

Over twee weken, in het thuisduel tegen promovendus Sportclub ’25 uit Bocholtz, zal BSV Limburgia ongetwijfeld voor sportieve revanche willen gaan. Technische staf en spelers staan dan voor een nieuwe uitdaging en zullen de 3 punten op die laatste speeldag van oktober zeker in eigen huis willen houden !