BSV Limburgia

BSV Limburgia kan weer drie punten aan haar totaal toevoegen. In een niet al te hoogstaande wedstrijd werd het zwaar gehavende Sportclub ’25 met duidelijke cijfers (4-0) verslagen. Ondanks het feit dat een aantal competitietegenstanders nog één wedstrijd tegoed heeft, klimt BSV Limburgia naar de vierde plaats op de ranglijst. Door de onverwachte nederlaag van Chevremont (2-1 verlies bij EHC) werd de achterstand tot de koploper uit Kerkrade zelfs gehalveerd tot nog slechts drie punten.

De wedstrijd op het eigen sportpark tegen de promovendus uit Bocholtz kwam moeizaam op gang. BSV Limburgia oogde in de beginfase weliswaar energieker en had zelfs een tweetal mogelijkheden om de scoren te openen. Het vizier stond in die fase echter nog niet echt op scherp. Sportclub ’25 beperkte zich in die fase hoofdzakelijk tot verdedigen maar kwam er in de omschakeling een aantal maal gevaarlijk uit.

In de 23e minuut dan toch de gehoopte openingstreffer. Een prima vrije trap van Martijn Derks bereikte de geheel vrijstaande Finn Derksen. Op fraaie wijze wist hij de sluitpost van Sportclub ’25 met zijn hoofd te passeren en bevestigde daarmee opnieuw zijn kopkracht (1-0). Ondanks een veldoverwicht van BSV Limburgia bleef de minimale voorsprong tot de rust gehandhaafd.

Dat de thuisclub het tegen deze, in personeel opzicht, fors verzwakte tegenstander niet bij deze stand wilde laten werd duidelijk in de 53e minuut. Een slecht weggewerkte bal in de 5-meter lag  plotseling voor de voeten van Senne Thijssen. De spits aarzelde geen moment en schoot de 2-0 tegen de touwen. Niet veel later werd de aanvaller op het middenveld het slachtoffer van een ondoordachte actie van Stijn Keulen van Sportclub ’25. Scheidsrechter Mandemakers twijfelde geen moment en gaf de speler direct rood waarmee de wedstrijd in principe voortijdig beslist leek.

Toch was de spreekwoordelijke koek nog niet helemaal op. In de 61e minuut kopte goaltjesdief Finn Derksen een afgemeten voorzet van wederom Martijn Derks hard en zuiver binnen (3-0).

Nadat de trouwe BSV Limburgia-supporter dit weekend op het eigen complex al enkele fantastische doelpunten in wedstrijden van zowel de Veteranen als ook het 3e team had mogen aanschouwen, deed verdediger Marcel Velraeds er in de 79e minuut nog een schepje bovenop. Zijn schot van bijna 25 meter belandde, onhoudbaar voor gasten-doelman Randy van Goethem, strak in de rechterkruising waarmee BSV Limburgia alsnog op 4-0 kwam.

Dat een goed-leidende scheidsrechter Mandemakers deze stand een correcte afspiegeling van de onderlinge verhoudingen vond, bleek wel uit het feit dat hij, voordat de 90 minuten speeltijd verstreken was, een voortijdig einde aan de wedstrijd maakte.

Volgende week zondag wacht de uitwedstrijd tegen Volharding. Na de 1-3 uitoverwinning bij Someren staat dat team, met één wedstrijd minder, 2 punten achter BSV Limburgia. Om aan te haken bij de top van de ranglijst zou een positief resultaat in Vierlingsbeek natuurlijk zeer welkom zijn….