BSV Limburgia

BSV Limburgia: wederom een verdiende driepunter !

BSV Limburgia heeft de eerste thuisoverwinning van dit seizoen te pakken. Op basis van een uitstekende tweede helft werd een terechte 3-0 overwinning behaald tegen De Ster.

In een matige eerste helft hielden beide ploegen zich, met degelijk maar weinig opzienbarend spel, in evenwicht. Echt uitgespeelde kansen vielen nauwelijks te noteren en het was hoofdzakelijk aan het heerlijke najaarszonnetje te danken dat de aanwezige toeschouwers zich vermaakten.

Hoe anders was de tweede helft. Met veel dadendrang zette BSV Limburgia in toenemende mate druk op het doel van De Ster hetgeen al binnen 5 minuten resulteerde in de openingstreffer. Een vlekkeloze voorzet van de na rust ingevallen Senne Thijssen werd ogenschijnlijk simpel, tegendraads, binnengekopt door Finn Derksen (1-0). Zijn inmiddels opgebouwde reputatie als kopsterke speler werd opnieuw bewaarheid. Voor de derde keer op rij in evenzovele competitiewedstrijden was de aanvaller verantwoordelijk voor de openingstreffer van zijn team.

Ondanks het feit dat De Ster er, met name via de snelle linkerflank, enkele malen dreigend uitkwam bleef BSV Limburgia, mede door een sterke laatste linie dan wel door goed keeperswerk, zonder al te veel moeite overeind.

In de 74e minuut stuurde Jelle Raets zijn medespeler Marwan Bahaali de diepte in. Zonder veel problemen schoof laatstgenoemde de bal langs De Ster-doelman Jamin en bracht zijn ploeg daarmee op een geruststellende 2-0 voorsprong. In de laatste minuut van de wedstrijd werd Martijn Derks, na een afgemeten pass van dezelfde Marwan Bahaali, in stelling gebracht. Probleemloos rondde de middenvelder af en zorgde daarbij tevens voor een overtuigende en bovenal terechte 3-0 eindstand.

Met 6 punten uit 3 wedstrijden rukt BSV Limburgia op naar een gedeelde tweede plaats op de ranglijst. De volgende competitietegenstander is Chevremont dat een 1-3 overwinning op Someren behaalde en op dit moment, met een maximale score van 9 punten uit 3 wedstrijden, vooralsnog de eerste plaats op de ranglijst inneemt. Op basis van diezelfde ranglijst de eerste topper van het seizoen…..