Beste leden, voetballiefhebbers,

Sporten is gezond en brengt plezier zeggen ze. Ik geloof er heilig in het is een sport voor verbroedering. Jong, oud, blank, gekleurd het maakt niks uit iedereen voetbalt met elkaar, drinkt wat met elkaar, scheld met elkaar maar bovenal lacht met elkaar. Als lid betaal je contributie zodat je voorzien wordt van faciliteiten om bovengenoemde te bewerkstelligen maar vanzelfsprekend is het helaas niet meer. Vrijwilligers zorgen dat een club draait, mensen die het kleedlokaal openmaken en schoonmaken, die velden onderhouden, een wedstrijd leiden ( soms LIJDEN!!). Het bekende verhaal is ook dat de voetbal cultuur een klaag cultuur is want IK betaal toch contributie? Dit maakt het amateur voetbal ook mooi er is altijd onenigheid over wat dan ook. Sponsoren haken af of betalen minder door welke reden dan ook, vrijwilligers worden een dagje ouder, bestuurslid wilt ook al bijna niemand meer zijn, laat staan om ook maar iets te doen. Dit is een trend in het hedendaagse voetbal. We kunnen hier over blijven “zeuren”, maar laten we het anders gaan doen met ons allen. Zelf even kleedlokaal netjes achter laten, ballen die jullie krijgen ook weer voltallig inleveren, even handje helpen bij een (jeugd) activiteit of wat dan ook. We vinden toch allemaal dat we recht hebben op sport? We praten toch over gezelligheid en TEAM sport? Nou laten we de handen ineen slaan en zorgen dat we met ons allen mogen genieten van een leuke, gezellige sportclub en met elkaar zorgen voor het netjes behandelen van alle faciliteiten op het complex. Je ziet het toch als je eigen huis? Dat wil je toch ook netjes houden zodat als je thuis komt dat je heerlijk op de bank kan gaan zitten met een bord op schoot kijkend naar Studio Sport of Fox? Ik hou ervan om dat te zien en het maakt uiteindelijk alles een stuk makkelijker en voor de vrijwilliger ook meer tijd om te genieten bij jullie aan de bar met een biertje in zijn of haar hand!! Laten we samen scoren om tot dit resultaat te komen en om dit te kunnen doen heb ik jullie 2 nieuwe doelen beschikbaar gesteld want SPORTEN DOE JE SAMEN!!!

Veel sportplezier zowel in als buiten het veld!!!

Sportieve groet

Bsv Limburgia supporter