Gisteravond is er weer een landelijke persconferentie geweest. Waar de jeugd afgelopen dinsdag weer is begonnen met trainen zijn we als vereniging blij dat nu ook de senioren weer kunnen gaan trainen. Echter zitten er helaas nog altijd een aantal voorwaardes aan gekoppeld. Om het voor iedereen wat overzichtelijker te maken zetten we de maatregelen zoals ze nu zijn even op een rijtje:

·       Buiten sporten is voor alle leeftijden en op alle momenten toegestaan;

·       Voor alle binnen faciliteiten op de buitensportaccommodaties geldt voor mensen vanaf 18 jaar een CTB-plicht. Mocht dit niet gehandhaafd kunnen worden, is het advies om deze dan gesloten te houden;

·       Iedereen vanaf 13 jaar draagt een mondkapje, maar deze mag af tijdens het sporten;

·       Kleedkamers, toiletten en douches mogen open. Vanaf 13 jaar is ook hier het dragen van een mondkapje verplicht en vanaf 18 jaar 1,5 meter afstand;

·       Vanaf 18 jaar mag men trainen en onderlinge wedstrijden spelen (van dezelfde club). 1,5 Meter afstand houden is niet verplicht bij wedstrijden en trainingen als dat voor de aard van de sport niet mogelijk is;

·       Kinderen en jongeren tot en met 17 jaar mochten al trainen en onderlinge wedstrijdjes (van dezelfde club) spelen. 1,5 Meter afstand houden is niet verplicht;

·       De CTB-verplichting geldt niet voor sporters op buitenlocaties en ook niet voor personen op of in de sportaccommodatie die beroeps- of bedrijfsmatig werkzaamheden verrichten. Dat laatste betreft o.a. onderhoud professionals, trainers/coaches, vrijwilligers, etc. Zodra zij geen taak meer vervullen, moeten zij de sportaccommodatie verlaten.

We hopen hiermee vragen en/of onduidelijkheden van leden te beantwoorden.  Stapje voor stapje hopen we steeds meer te kunnen. Houd moed, en help elkaar door deze lastige periode!

 

Door Tim Peters