Een blijvende herinnering aan het sprookje van Limburgia?

De DVD ‘Victorie in de Mijnen – 70 jaar na het landskampioenschap van Limburgia’ kunt u nu bestellen!

In 1950 zorgde de mijnwerkersploeg van Limburgia uit Brunssum voor een daverende verrassing in het Nederlandse voetbal. De ploeg uit Brunssum werd kampioen van Nederland, met een sensationele 0-6 overwinning op Ajax in de laatste competitieronde. Het was het begin van de opmars van de Limburgse ploegen voor een periode van bijna 20 jaar topvoetbal in Zuid-Limburg. Het verhaal van het kampioenschap van Limburgia, dit jaar (2020) precies 70 jaar geleden, was het verhaal van het geld dat in die jaren werd verdiend in de mijnen.  Want door die mijnen was er veel geld en werk in Zuid-Limburg, er was optimisme, de mensen zochten nieuw vertier en ze kregen het op een presenteerblaadje aangeboden: topvoetbal voor het grote publiek. De club uit Brunssum speelde hierin een centrale rol. Limburger én De Volkskrant-journalist Willem Vissers reisde af naar de Parkstad regio en ging op zoek naar de verhalen achter dit voetbalsprookje

Deze maatschappelijke voetbaldocumentaire is nu in DVD vorm te bestellen:
Om het  landskampioenschap van 70 jaar geleden te herdenken, wordt de eerder door L1 en FOX Sports uitgezonden documentaire nu ook op DVD uitgebracht. Via onderstaande link kunt u de DVD reeds bestellen.

https://marlstone.nl/limburgia/

Een gedeelte van de opbrengst van deze DVD productie wordt geschonken aan de Brunssumse gemeenschap, aan een goed doel: Heemkundevereniging “Mijn Brunssum”. Mede dankzij de inbreng vanuit de heemkundevereniging werd de documentaire gerealiseerd.

Door Tim Peters